P edkrmy

BRUSKETY - BRUSCHETTA

B l chleba nebo nakr jenou veku, ope eme v toastova i, nebo na grilu nebo v mikrovlnce bez oleje.

Mezit m si v m se p iprav me nadrobno nakr jen erstv raj ata, sm ch me je s nadrobno nasekan m esnekem a petr el , olivov m olejem a sol .

Tuto sm s d me na ope en chleba a pak topinky pokapeme zbylou vou. Velmi chutn .

Topinka s lilkem - Bruschetta alle melanzane

Chleba b l , 1 mal lilek, 1 strou ek esneku, oliv. olej, s l, peperon no, raj e

Lilek - melanz nu nakr j me na tenk pl tky, posol me a pot eme prsty olivov m olejem. Ope eme je do r ova v mikrovlnce na p nvi Crisp a na Grilu.

Ope eme tak pl tek chleba nasucho na p nvi Crisp nebo na grilu.

Pak chleba pot eme esnekem a pokapeme olejem. Pot eme zm kl m rozm ln n m raj etem. Poklademe pl tky lilku, osol me a podle chuti p id me peperon ino.

Sal t Caprese

Pro 2 osoby : 200 g raj at, 100 g Mozzarelly, p padn n kolik l stk erstv bazalky nebo su en ho oregana, s l, olivov olej.

Raj ata a Mozzarellu nakr j me na pl tky. Na tal klademe st dav jeden pl tek Mozzarelly a jeden pl tek raj ete, cel posypeme potrhanou bazalkou, p padn oreg nem a pokapeme olivov m olejem.

Sma en tousty s Mozzarellou Mozzarella in Carozza

Pro 2 osoby: 100 g mozzarelly, 8 pl tk toustov ho chleba, 2 vejce, s l , olej na sma en .

Mozzarellu nakr j me na pl tky siln asi 4 mm. Toust polo me na sebe a ostr m v t m no em jemn okr j me k rky. Mezi 2 toustov chleby vlo me v dy jeden pl tek Mozzarelly. M eme p padn na mozzarellu polo it 1 slan o ko.

Tousty s mozzarellou obal me v roz lehan m osolen m vejci, rychle osma me na rozp len m oleji z obou stran dozlatova, trochu ma k me k sob vidli kou, aby se mozzarella uprost ed d ve proh la a trochu rozpustila, a ihned pod v me.

Chleb ky s Mozzarellou a o ky

Na nakr jenou veku polo me pl tky mozzarelly a p lku o ka acciuga. M eme zap ct v mikrovlnn troub p l minuty.

Chleb ky s Mozzarellou a petr elem

Pro 4 osoby: Drobn nasekanou petr el d kladn prom ch me s olivov m olejem, sol , pep em a ut en m esnekem. Veku nakr j me na pl tky.

Na ope enou veku klademe pl tky Mozzarelly a pot r me je petr elovou sm s a d me na 1-2 minuty zap ct do mikrovlnky.

Chleb ky s mozzarellou - Crostini di mozzarella

1 veka, 1 mozzarella, m slo, 50g nastrouhan ho parmez nu, s l, rozet en esnek, oreg no

Veku nakr j me asi na 2 cm siln pl tky. Nakr j me i mozzarellu na pl tky, asi 0,4 cm.

V misce sm ch me m slo, rozet en esnek a s l, p id me nastrouhan parmez n, p l l i ky oreg nu. Pl tky veky nat eme p ipraven m esnek. m slem, nahoru polo me pl tek mozzarelly a zape eme v troub do zlatova. v mikrovlnce 1-2 min na Crisp.

Sma en Mozzarella

500g mozzarelly, 100g m sla, 4 o ka, trochu mouky, s l, pep

Na p nvi rozpust me p lku m sla, p id me mozzarellu nakr jenou na pl tky, osolenou a obalenou v hladk mouce. Jakmile se osmahnou z jedn strany, pl tky obr t me, a jakmile se mozzarella za ne tavit, odd l me z oleje.

V mal m kastrolku rozpust me tro ku m sla, p id me nakr jen o ka, kter stla ujeme vidli kou, a se rozpust .

Mozzarellu pod v me s takto p ipravenou om kou.

Kuli ky z ricotty

250g ricotty, m slo, 2 vejce, trochu strouhanky, 100g nastrouhan ho parmez nu, nastrouhan mu k tov o ek, s l, pep

Ricottu sm ch me s jedn m roz lehan m vejcem, parmez nem a mu k tov m o kem. Ud l me kuli ky velikosti o echu. V m se roz leh me druh vejce, p id me s l a pep . Kuli ky nejd ve obal me ve vaj ku a pak ve strouhance. Osma me je na m sle do zlatova. Pod v me tepl .

P edkrm z Ricotty

Pro 4 osoby: 250 g Ricotty, 150 g s ru Lu ina/Philadelphia, nasekan petr el nebo pa itka,4 raj ata, oliv. olej, s l.

Sm ch me Ricottu se s rem, s nadrobno nasekanou petr el nebo pa itkou, se sol a se dv ma l cemi oliv. oleje, p padn trochou pep e. Rozd l me na 4 d ly

Doprost ed ka d ho tal e d me kope ek Ricotty, na kter polo me kousek

nakr jen ho raj ete. Zbyl osolen raj ata pou ijeme k ozdob tal e.

Chleb ky s Mozzarellou

Na nakr jenou veku polo me kole ka raj at, pl tky Mozzarelly, osol me a posypeme oreg nem. M eme zap ct p l minuty v mikrovlnn troub .

Oblo en chleb ky

Veku nakr j me na pl tky. Na polovinu chleb k nama eme Mascarpone a na n klademe pl tky sal mu, o ek nebo sardinek.

Mascarpone sm ch me ve stejn m pom ru s majon zou a touto sm s ma eme druhou polovinu chleb k . Nahoru klademe pl tky unky nebo uzen ho lososa

unkov p na

Pro 4 osoby: 200g unky rozmixujeme se 30g m sla, sol , tro kou pep e a petkou nastrouhan ho mu k tov ho o ku. P id me 250g Ricotty a znovu rozmixujeme. Pomaz nku d me na 1/2 hodiny vychladnout do ledni ky a potom pod v me namazanou na pl tc ch chleba (toastov chl b, veka, bageta atd.)

Pa itkov pomaz nka

Pro 4 osoby: 250 g Ricotty, 2 l ce Mascarpone, trocha pa itky a petr elky, edkvi ky, veka nebo toustov chl b.

Ricottu sm ch me se 2 l cemi Mascarpone nebo kysel smetany, vm ch me nasekanou petr elovou na a pa itku. Pomaz nku nama eme na ope en toustov chl b nebo pl tky veky, nahoru polo me edkvi ku nakr jenou na kole ka a pod v me.

Pomaz nka s tu kem

250g Mascarpone, 100g tu ka v oleji, 1 l ci ho ice, s l, nasekan petr el, 16 pl tk toustov ho chleba (nebo veky)

Rozdroben ho tu ka sm ch me s ho ic a Mascarpone, osol me a nech me 1/2 hodiny odpo inout v ledni ce. Pomaz nku ma eme na ope en nebo toustov chl b i veku a zdob me nasekanou petr elkou.

K enov pomaz nka

Nastrouhan k en sm ch me s m slem. P id me s l, tro ku ho ice, majon zu a m kk taven s r. Dob e prom ch me. Od Maru.

Uzen ov pomaz nka

Obereme cel uzen . Sm ch me s m slem, uva en m vejcem a trochou ho ice. P id me s l, pep , taven s r, leha ku, trochu majon zy a pokapeme citronem. Od Maru.

esnekov pomaz nka

Nastrouh me plesniv s r. Ut eme esnek s trochou soli. S r a esnek sm ch me s m slem a majon zou. Do loutk pomalu p ikap v me olej, za st l ho m ch n dokud se vst eb v , do tuha asi 10 minut. Nakonec sm ch me v echno dohromady. Od Maru.

Mrkvov pomaz nka

Pro 4 osoby: 250g Mascarpone, ope en chleba, nakr jen petr el, citr nov va, s l.

Do m sy nastrouh me mrkev, p id me citr novou vu, nasekanou petr elku a s l. Postupn p im ch v me Mascarpone, a vznikne hust sm s, kterou nech me 10minut odpo inout. Mrkvovou pomaz nku pod v me na kraj c ch ope en ho chleba.

Chleb ky s olivov m kr mem - Tartine alle olive

Nakr jen veka nebo pl tky toastov ho chleba- pancarr , 150g oliv, 50 g m sla, 100g nastrouhan ho parmez nu, 1 a p l l ce z o ek v tub pasta di acciughe, nebo 4 o ka.

Do mal ho mixeru d me vypeckovan olivy, a u ern nebo i zelen , a rozmixujeme, a vznikne ka e. P id me m slo a parmez n a znovu rozmixujeme. P id me rozm ln n o ka a zam ch me, a vznikne hladk kr m.

Pl tky toastov ho chleba p n rozkroj me tak, aby vznikly troj heln ky, m eme je d t na chvilku oh t do mikrovlnky, budou tak k upav j , a nama eme p ipraven m kr mem.

Pod v me nejl pe se such m b l m bublinkov m v nem - spumante brut nebo prosecco.

Chleb ky s Ku ec pa tikou

Nakr jen veka nebo pl tky toastov ho chleba- pancarr , 500g ku ec ch vnit nost , oliv.olej, cibuli, esnek, hodn petr elky, rozmar n, alv j, p padn 4 l ce nastrouhan ho parmez nu, s l.

Do v t ho kastrolu d me zp nit cibulku, p id me 4 nakr jen strou ky esneku, zp n me a p id me nadrobno nakr jen srdce a aludky. Za st l ho m ch n sma me asi 10 minut. P id me nadrobno nasekanou petr elku, rozmar n a alv j, a na kousky nakr jen j tra. M ch me a sma me dal ch 5 minut.

Podlijeme sklenkou b l ho v na, m ch me, nech me vypa it v no, osol me a zhasneme.

Ponorn m mixerem dn rozmixujeme, posypeme parmez nem, zam ch me.

V toustova i nebo v mikrovlnce ope eme toasty nakr jen p n , aby vznikly troj heln ky, nebo pl tky veky, nama eme pa tikou a pod v me s b l m v nem, nejl pe prossecco nebo spumante brut. Moc dobr .

Chleb ky s pa tikou po tosk nsku - Crostini alla toscana

Veka, nebo b l chleba, nakr jen na pl tky, 100g vep ov ho nebo telec ho masa, jedny nebo dvoje ku ec j tra, 100g vep ov ch nebo hov z ch jater, capperi, alv j, petr elka, cibule, esnek, 2 sklenky such ho b l ho v na, 1dl hov z ho v varu nebo vody a1/2 buj nov kostky, s l, sklenice oliv. oleje

Nakr j me na kosti ky maso a j tra.

Na oleji osmahneme nadrobno nakr jenou cibuli. P id me esnek a nech me zp nit.

P id me nakr jen maso a j tra. Nech me chv li sma it. Osol me, p id me capperi, alv j, petr elku. Podlijeme v nem. Kdy se v no vypa , p ilijeme p padn trochu hov z ho v varu a nech me dusit asi p l hodiny.

Pak sm s rozmixujeme ponorn m mixerem, a vznikne jemn pa tika.

Pl tky veky nebo b l ho chleba opra me a nama eme p ipravenou sm s .

J trov pa tika - 1 - po tosk nsku

300g jater nakr jen ch na kousky, oliv.olej, cibule, esnek, hodn petr ele, rozmar n, alv j, s l.

Do v t ho kastrolu d me zp nit cibulku, p id me 4 nakr jen strou ky esneku, zp n me a p id me nakr jen j tra. Za st l ho m ch n sma me asi 10 minut.

P id me nadrobno nasekanou petr elku, rozmar n a alv j. M ch me a sma me dal ch 5 minut.

Podlijeme sklenkou b l ho v na, m ch me, nech me vypa it v no, osol me a zhasneme.

Ponorn m mixerem jemn rozmixujeme. Ma eme na ope en toustov chleba i veku, nebo jakkoliv jinak.

J trov pa tika - 2 - po francouzsku

300g jater nakr jen ch na kousky -hov z ch, telec ch, vep ov ch nebo i ku ec ch, 150-200g m sla,1 cibule, 2 strou ky esneku, s l, ko ak nebo brandy. M slo vyt hneme z lednice aspo 1 hod. p ed pou it m

Do v t ho kastrolu na 50 g m sla, d me zp nit velmi nadrobno nakr jenou cibulku, p id me 2 nakr jen strou ky esneku, znovu zp n me a p id me nakr jen j tra. Za st l ho m ch n sma me na m rn m ohni asi 8 minut. Nenech me je ud lat hodn , proto e jinak by moc ztvrdly. A budou skoro hotov , podlejeme je sklenkou brandy nebo ko aku, m ch me, nech me vypa it brandy, osol me a zhasneme. Nech me zchl dnout.

V misce namo me rohl k v tro ce ml ka, p id me trochu brandy, portsk ho i tokaje.

Do mixeru d me vychladl j tra s cibulkou a vou ze sma en , p id me namo en rohl k a 100g m sla, a dn rozmixujeme, a vznikne jemn pa tika. Dle chuti dosol me. D me ji do misky a do ledni ky na n kolik hodin vychladnout. Pod v me na ope en m b l m chleb .

Abychom ji mohli nechat v ledni ce n kolik dn , d me ji natla enou do sklenice od marmel dy s hermetick m v kem. MOC dobr , d ti to miluj .

Ko KY Z L STKOV HO T STA - VOL-AU VENT

Nech me 2 l stkov t sta venku z mraz ku asi hodinu, a pot je pomalu rozbal me. Kole kem vykrajovac formi kou se zubat m okrajem, nebo i hladkou skleni kou, vykroj me obou t st kole ka o pr m ru asi 5 cm. Kole ka z druh ho t sta je t vykroj me v prost edku malou skleni kou na lik r, tak, aby prost edek byl pr zdn . V t kole ka pot eme roz lehan m vaj kem a p ilep me na n kole ka s pr zdn m prost edkem a pot eme je takt naho e vaj kem. Spodky kole ek prop ch me vidli kou, aby l pe nasko ily. D me je do p edeh t mikrovlnky na pek Crisp na Crisp Gril si na 7 min., a nasko hodn do v ky. Aby l pe nasko ily, d me do rohu trouby skleni ku s vodou, aby byl vzduch vlhk .

N pln :

Do kastrolu d me zp nit 2 nakr jen strou ky esneku na oliv. olej, p id me nadrobno nakr jen erstv houby, /nebo su en houby p edem namo en do studen vody/ nebo ampiony, zam ch me, nech me podusit, podlijeme sklenkou v na, m ch me, posol me, p id me nakr jenou petr elku a m ch me, a jsou houby m kk a om ka zahu t n . Pak zapr me moukou a p id me tro i ku ml ka nebo leha ky, a pova me asi 3 min. Hust houbov kr m d v me malou l i kou do vychladnut ch ko k . P ed pod v n m m eme na chvilku oh t v mikrovlnce.

Vezmeme mra en gamberetti, d me je do mal ho kastrolku, p id me skleni ku vody, posol me a nech me na ohni asi 2 min. a se za nou va it. Vynd me je a d me do misky, nech me je vychladnout. P id me k nim erstvou majon zu p padn ochucenou trochou ke upu, nebo p l l i kou ho ice.

Avvocado zral , m kk - rozkroj me na p l pod ln , vynd me pecku, pot eme citr novou vou, aby nez ernalo, vydlabeme malou l i kou ven, a nakr j me no em na mal kousky, kter znovu pokapeme citronem. P id me b lou nebo r ovou majon zu, zam ch me, posol me a malou l i kou pln me do ko k .

K avokadu s majon zou m eme p im chat gamberetti.

Napln me om kou s tu kem salsa tonn viz d le, pod Om kami

napln me j trovou pa tikou bud kupovanou nebo doma uva enou- viz recept v e, na kterou d me kous ky nakr jen okurky

Lososov n pl kdy koup me lososa jako hlavn j dlo, m eme z kousku ryby ud lat tento jemn lahodn p edkrm, a nebo ho m eme ud lat druh den u nedojeden ch zbytk lososa. Postup: Vezmeme kousky obran ryby, bez k e a obran , bez kost , a u syrov i va en , a d me je do misky. Rozmixujeme je ponorn m mixerem, p im ch me trochu leha ky, znovu tro ku rozmixujeme, p id me nadrobno nakr jenou pa itku, trochu soli a p padn pep e. Sm s napln me ko ky a d me p ct do mikrovlnky na 5 min, serv rujeme jak tepl , tak studen i vla n .

Chceme-li ud lat jen jednotn p edkrm, m eme t v e n sledovn zjednodu it: nachyst me si porcel nov kompotov misti ky, podle po tu osob. L stkov t sto si rozd l me podle po tu misek, a vytvarujeme je tak, aby j m byly misky cel rovnom rn pota en . Prop chejte t sto v misk ch hust vidli kou a dejte do mikrovlnky p ct, asi na 7 min. A budou misky nasko en a upe en , zhasneme troubu a kdy ko ky vychl dnou, napln me je sm s z lososa a d me na 5 min do mikrovlnky zap ct. A budou vla n , vyt hneme je z misek, polo me na desertn tal ek, a j me vidli kou a no em. Velmi dobr , rychl a efektn .

dal vlastn fantasii se meze nekladou

Serv rujeme s vychlazen m b l m such m v nem, nejl pe chardonnay nebo prossecco, i spumante brut

P rky v l stkov m t st - rustici

Nech me rozmrazit l stkov t sto a rozbal me ho.

Vezmeme rovn p rek a polo me ho na t sto, odkroj me t sto podle d lky p rku a p rek zabal me, odkroj me pot ebnou ku t sta podle tlou ky p rku a upevn me t sto tak, aby se p rek nerozbaloval. Tot ud l me se v emi p rky, pokud n m zb v t sto.

Pak p rek v t st nakr j me na kousky asi 2-3 cm dlouh , vezmeme Crisp pek , pot eme ho trochu olejem, a postav me na kousky t sta s p rkem, jako kole ka.

D me p ct na Crisp asi 6-7 min, a t sto nasko a m rn zr ov . Pod v me tepl , ale i studen .

sma en kuli ky z KU EC HO MASA - CROCCHETTE di POLLO

1 uva en ku e, - nebo zbytky pe en ho ku ete, bez k e, - pak samoz ejm mus me zmen it i propor n mno stv ostatn ch p sad - 2dl ml ka, 150g ampion , 50g m sla, 2 vrchovat l ce mouky, 1 cel vejce + 2 loutky, 1 citron, oliv. olej, s l, pep , strouhanka

Vykost n maso z ku ete rozmixujeme.

ampiony o ist me a umyjeme vodou, do kter jsme p idali citr novou vu. Tak houby nezhn dnou. Nakr j me je na tenk pl tky.

V kastrolu rozpust me m slo, p id me mouku a zam ch me. Podlijeme trochou ml ka, osol me, opep me. P id me mlet ku ec maso a nakr jen ampiony. Nech me va it a v e zhoustne. St hneme z ohn . P id me loutky, zam ch me a nech me vychladit.

Pomou me si ruce a vytv me krokety. V misce roz leh me vejce a 2 l ce oleje se sol . Krokety namo me nejd ve ve vaj ku a pot obal me ve strouhance. Osma me na rozp len m oleji, polo me na tal s kuchy sk m sac m pap rem, aby se usu ily od p ebyte n ho oleje, a ihned pod v me tepl .

Ryb karban tky - i jako sma en KULI KY

Asi 500 g vykost n ryby- cefalo, tonno, ombrina, ricciola nebo merluzzo-tresca mra en nebo i mra en ryb fil nebo i v t pstruh, velkou hrst petr elky, 2 strou ky esneku, 2-3 vejce, 3 velk l ce strouhan ho parmaz nu nebo jin ho tvrd ho s ru,1 citron, 1 rohl k, trochu hladk mouky, s l, pep , oliv.olej

Mra enou rybu i fil kr tce pova me v mal m mno stv vody, erstvou rybu nech me ud lat na pek i Crisp a mal m mno stv oliv. oleje.

D me do misky rozdroben rohl k nebo 3 pl tky b l ho chleba a p ilijeme tro ku ml ka, rozma k me to vidli kou.

Nakr j me nadrobno petr elku a esnek, d me do mal misky a rozmixujeme do jemna ponorn m mixerem

Ve velk m se sm ch me rozdrobenou obranou rybu, bez kost a bez k e, s vaj ky, petr el m, esnekem, s rem, namo en m rohl kem, citr novou vou, zam ch me, osol me, p id me tro ku oliv. oleje, zam ch me, podle pot eby p id me trochu strouhanky, abychom doc lili spr vn hustoty. Pokud pou v me pstruha nebo jinou rybu s jemn mi kosti kami, je lep v e rozmixovat ponorn m mixerem. M eme p idat i p r drobn roztrhan ch l stk erstv menty a bazalky, zam ch me.

Vytvo me mal kuli ky, lehce je obal me v hladk mouce, a podle chuti je bu osma me na oliv. oleji, nebo velkou l c d me na lehce vymazan pek Crisp hrom dky, jako karban tky a d me je do mikrovlnky na funkci Crisp asi 6 min, podle mno stv karban tk

Moc dobr , lehk , vhodn jako p edkrm nebo i jako ve e e.

Pod v me s b l m chlebem a sal tem.

ALICI na studeno - alla ammiraglia

ALICI = Mal rybky velk jako zk sardinky, ale o mnoho jemn j a dra .

600 g alici, 3-4 citrony, oliv.olej, s l, 2 strou ky esneku, peperon no, petr elka.

Z erstv ch rybek vyt hneme p te a utrhneme hlavu. Umyjeme je a nech me dn okapat. Rybky otev eme, poklademe na t c k dol a jejich maso hodn pokapeme citronem. Citr novou vu rozet eme po rybk ch l i kou, aby byly v echny dn pot en . Odd l me pecky. Nech me ule et aspo 2 hodiny.

Ve skleni ce sm ch me oliv. olej, s l, nadrobno nasekanou petr elku, propas rovan esnek a p padn dle chuti tro ku peperon na.

Rybky, kter mezit m zb lely, tj maso se uva ilo v citronu, polijeme t mto olejem a nech me chvilku ule et v ledni ce. Serv rujeme jako p edkrm. Dobr i druh den. D ti to miluj .

Gamberetti s avokadem - p edkrm

300g gamberett , 2 zral avokada, 2 citrony, 1 strou ek esneku, petr el, olej, s l, pep

V mal m kastrolku na kapce oleje a tro i ce vody uva me gamberetti, asi 2 min.

V misce ochut me oloupan gamberetti s rozet en m esnekem, nasekanou petr elkou, pokapeme oliv. olejem a vou z citronu. Osol me. Zam ch me.

Avok do rozkroj me pod ln na p lky, vyloupneme pecku, pot eme trochou citronu, aby nez ernalo a napln me p ipravenou sm s z gamberett .

Nebo

Avok do rozkroj me pod ln na p lky, vyloupneme pecku, pot eme trochou citronu, aby nez ernalo.

Spa en a oloupan gamberetti osol me, pocitronujeme a sm ch me s majon zou coctail - trochu r ovou. D me do p lek avok da a serv rujeme.

Chleb ky s avok dem - Crostini all avvocado

Koup me zral m kk avvokado. Rozp l me ho pod ln no em, rozlom me, vyt hneme pecku.

L i kou vybereme obsah do misky, vidli kou rozma k me na ka i, osol me, p id me citr novou vu, 2 l ce oliv. oleje, 1/2 strou ku propas rovan ho esneku a jemn nasekanou petr elku. V e dn rozm ch me, a vznikne, kr m.

Ope en pl tky b l ho chleba nebo veky nama eme avok dem a serv rujeme s b l m such m v nem. Moc dobr .

Polenta s pl s ov m s rem - Crostini al gorgonzola

12 pl tk studen polenty -uva en ka e z kuku ice, prod v se u hotov , 200g pikantn gorgonzoly - Nivy, 100g m sla, olej

Na velk p nvi osma me pl tky polenty z obou stran do k upava. Pak osu me sac m kuchy sk m pap rem od oleje.

V misce sm ch me gorgonzolu a m slo a se vytvo jemn kr m. Nat eme t m osma en pl tky polenty. Pak je na m rn m ohni na teflonov p nvi bez oleje oh ejeme. Nech me trochu rozpustit s r.

Ihned tepl pod v me.