Ryby

 

m v ce j dla va me, rozmrazujeme nebo oh v me, t m v ce asu pot ebujeme.

Ten a men sti pokrm se va rychleji t.j.: 1 velk ryba o v ze asi 1kg se upe e za del dobu, ne 1 kg ryb o v ze 200g ka d .

P ikryt m j dla zkracujeme as p pravy, ale p i funkci Crisp Gril nezakr vat - PVC poklop by se rozpustil.

Maso a ryby pe eme z sadn jen na pek i CRISP, kter jsme dostali s troubou od v robce a v kon mus me m t nastaven na maximum, tj. 900 WATT.

Ryby se z sadn neobrac .

jak koliv MO SK RYBA v celku

Na proolejovan Crisp pek d me umytou vykuchanou rybu, bez hlavy a s ust ihnut m ocasem, posol me ji z obou stran i zevnit , trochu pokapeme olivov m olejem.

Dokola i do b icha d me na kousky nakr jen raj ata, nasekan petr el a nasekan 3-4 strou ky esneku, znovu posol me a podlijeme skleni kou b l ho v na.

D me p ct do mikrovlnky na Crisp na 5-8 minut, podle velikosti ryby.

Pokud d me v c ryb, prodlou me dobu pe en . Ryby neot me.

MERLUZZO - TRESKA, tun k, nebo jak koliv mra en ryba na raj atech

Na olivov m oleji v ir m kastrolu lehce opra me 3-4 strou ky nasekan ho esneku, p id me loupan raj ata, rozma k me je, podus me asi 5min.

P id me osolen ryby a nasekan petr el, nebo i bazalku a nech me dusit dal ch 5-7 min, podle velikosti ryby.

Pokud jsou ryby mra en , p ikryjeme je pokli kou, dokud se nerozmraz a pak zhruba 5 minut va me bez pokli ky. P loha: b l chl b.

Rychl , jednoduch , dobr .

Merluzzo - treska (i mra en ) s raj atovou om kou

800g pl tk tresky, 400g loupan ch raj at, 1 velk l ce capperi, ern olivy, 2 strou ky esneku, oreg no, petr el, olej, s l, peperon ino

V ir m kastrolu na oliv. olej d me zp nit 4 nakr jen strou ky esneku.

P id me loupan raj ata, osol me a p id me podle chuti peperon ino. Raj ata rozma k me a nech me chvilku pova it a m rn zahustit vu.

Do om ky d me pl tky mra en tresky nebo jak koli ryby, p id me p padn dle chuti nakr jen olivy, capperi, nasekan petr el, s l a nech me d lat asi 5 - 8 min.

Moc dobr , rychl , chutn .

TRESKA, nasello, sogliola (PLAT z) i mra en se S REM

400g ryby-fil , 1 mal p rek, 1 konzerva loupan ch raj at, 1 l i ka soli, 50g strouhan ho s ra, nakr jen petr el

Do vhodn okrouhl i ov ln varn n doby - misky nalijeme trochu olivov ho oleje a p id me 1 v t nadrobno nakr jenou cibulku nebo p rek. P id me plechovku loupan ch raj at. Rozma k me raj ata a posol me je.

Pl tky ryby (i zmra en ) osol me a naklademe do misky na rozma kan raj ata.

Strouhan s r sm ch me s petr elem. Na ka d pl tek ryby polo me trochu strouhan ho s ra.

P ikryjeme poklopem a dus me 10-12 minut p i v konu 750 W.

Mra en ryby-treska, nasello, fil

erstv treska nebo mra en ryb fil nebo jak koliv mra en ryba v celku, 1 bobkov list, tymi n, petr el, 4 brambory, 1 sklenka such ho b l ho v na, m slo, citron, s l, pep .

Do ir ho kastrolu nalijeme 1/2 litru vody, osol me, p id me n kolik zrnek pep e, pl tek citronu, bobkov list, n kolik v tvi ek petr ele a p ilijeme p padn sklenku b l ho v na. Nech me pova it asi 5 minut, vypneme a nech me vychladnout.

Rybu pono me do vychlazen ho n levu, kastrol se studen m n levem a s rybou uvedeme do varu a ihned vypneme. Ryba je t m uva en . Z sadn nepokra ujeme ve varu, ryba by se rozpadla.

Rybu opatrn vyt hneme na tal .

Pod v me jen tak va enou rybu pokapanou citronem, s b l m chlebem nebo s va en mi bramborami. Moc dobr .

Nebo:

V mal m kastrolku nech me rozpustit m slo, p id me petku tymi nu, nastrouhanou citr novou k ru, vu z cel ho citronu, s l a p padn pep . Nech me p ej t varem na m rn m ohni.

Potom touto om kou polijeme rybu i brambory a ozdob me nasekan m petr elem.

PSTRUH

Na proolejovan Crisp pek d me umytou vykuchanou rybu bez hlavy a s ust ihnut m ocasem, posol me ji z obou stran i zevnit , trochu pokapeme olivov m olejem, a pocitronujeme.

D me p ct do mikrovlnky na Crisp (900W) na 5-8 minut, podle velikosti ryby.

Pstruh s mandlemi

1 v t pstruh, s l, 2 l ce hladk mouky, kousek m sla, 200ml leha ky, 1 prolisovan strou ek esneku, na ozdoben 25g loupan ch sekan ch mandl a 1 pl tek m sla, as: 8-10 min, v kon: 650W

Rybu vykuch me, od zneme hlavu a opl chneme, osol me a obal me v mouce.

Nasekan mandle nech me 1-2 min. zhn dnout na m sle v mal misce p i v konu 750 W.

Do varn misky d me m slo, p ikryjeme a 30 vte in nech me rozpou t t p i v konu 750 W. Rybu polo me na m slo b ichem do st edu misky. Nep ikr v me, p ipravujeme 4 min.

Pot p ilijeme leha ku s ut en m nebo propas rovan m esnekem a polovinou pra en ch mandl . Pokra ujeme v p prav dal ch 4-6 min. p i v konu 650 W.

Vykost n ho pstruha na tal i polijeme om kou a ozdob me zbyl mi pra en mi mandlemi.

Serv rujeme s brambory nebo s b l m chlebem.

LOSOS v celku - pro v c osob

Nech me si u ezat lososa v celku - podle toho, kolik m me m t host , velikost kusu je asi 1,5 cm na osobu x po et osob + 2 cm nav c.

D me ho na Crisp pek , pot eme olejem z obou stran, osol me, p id me p r strou k esneku a pokapeme citronem.

D me p ct na Crisp Gril na 5 min, podlijeme sklenkou v na a pe eme dal 2-4 min podle velikosti kusu ryby.

Vyt hneme z trouby, st hneme k i, odd l me st edem od p te e a naporcujeme. Serv rujeme s bramborovou ka . Velmi dobr .

pl tky Z lososa

2 pl tky lososa,s l, trocha oleje a v na

Na pek Crisp d me tro i ku, malinko olivov ho oleje a polo me na pl tky lososa, kter osol me. Podlijeme tro kou b l ho v na, aby byl losos vl n j a ne such .

P i zapnut funkci Crisp p ipravujeme 2 minuty, pokud d l me t i pl tky lososa, tak t i minuty apod.

Pod v me nejl pe s bramborovou ka s parmaz nem a m slem, nemast me nahoru.

Pl tky z lososa s citronem a koprem

4 pl tky lososa, s l, 2 l ce citr nov vy, 50 ml. v na, na ozdoben pl tky citronu a kopr

Pl tky lososa osol me. Polo me na pek Crisp, kter jsme tro i ku pot eli oliv. olejem, nejsiln j sti polo me k okraj m n doby.

Pokapeme citr novou vou a v nem. Posypeme koprem a pl tky citronu. Pe eme asi 4-5 min.

Pod v me s va en mi bramborami nebo bramborovou ka .

Tagliolini nebo fettuccine s lososem

Do m sy d me 3-4 pl tky m sla, 2 strou ky esneku a nech me oh t (rozpustit) m slo asi 1,5 min. v mikrovlnce. P id me 200 ml leha ky a oh ejeme dal minutu.

P id me pl tek syrov ho lososa, osol me a nech me asi 2 min v mikrovlnce (nebo m eme pou t i nedojeden zbytky lososa druh den, kter rozdrob me na mal kousky).

Mezit m d me va it tagliolini (pozor, aby nebyly rozva en ).

Pl tek lososa obereme - zbav me k e, vykost me st edem a rozdrob me na mal kousky. Posol me a p id me do m sy se leha kou a nech me v e v mikrovlnce znovu oh t asi 1 min.

Scezen , nerozva en tagliolini p id me do m sy a posypeme parmaz nem a ihned serv rujeme. Dle chuti m eme vm chat i hrst nadrobno nakr jen ho petr ele. Velmi dobr .

TU K (nebo ryb fil ) i mra en na raj atech a V N

Na mal m mno stv oleje zp n me 4-5 strou k nasekan ho esneku, p id me nakr jen erstv raj ata, nasekan petr el, p padn bazalku, sklenici b l ho v na. Nech me m rn pova it.

P id me erstv ho tu ka nakr jen ho na asi 2 cm siln pl tky, posol me a p ikryjeme poklic . Dus me asi 7-8 minut, pak odkryjeme a nech me trochu vypa it vu, aby se zahustila.

Tu ka vyt hneme na tal e, ponorn m mixerem rozmixujeme v kastrolu podu en raj ata na v n a pl tky ryby polijeme touto om kou. P loha - b l chl b. Moc dobr .

Tu k (nebo palombo nebo ricciola) na oliv ch

4 pl tky v t ho tu ka, 1mal cibule, 4 strou ky esneku, 1/2 kg loupan ch raj at, oreg no nebo major nka, 15 zelen ch oliv, 15 ern ch oliv, petr el, oliv. olej, 1 sklenka such ho b l ho v na, peperon ino, s l

Na velk teflonov p nvi osma me na olivov m oleji kr tce z obou stran osolen pl tky tu ka.

Potom pl tky opatrn vynd me na tal a na stejn m oleji zp n me nasekan esnek a cibuli.

P id me loupan raj ata nebo 5-6 erstv ch raj at nakr jen ch na men kousky, rozma k me je, osol me, zam ch me a podle chuti p id me peperon ino.

Nech me va it na m rn m ohni asi 10 minut, pak p id me olivy a nasekan petr el. Podlijeme v nem a nech me d lat dal ch 5 minut, p id me zp t ryby, oh ejeme ryby a ihned pod v me, nejl pe s b l m chlebem.

KALAMARI nebo TOTANI v mikrovlnce na pek i Crisp

Umyt a vy i t n kalamari, rad ji men , mlad , cel , polo me na pek Crisp, kter jsme p edt m trochu pomastili olivov m olejem a d me je p ct p ikryt poklopem na 5 min. 900 Watt mikro.

Mezit m umyjeme a nadrobno nakr j me petr el a asi 4-5 strou k esneku.

Po 5 min. vyt hneme pek z trouby, oto me kalamari, posypeme je petr elem a nasekan m esnekem, posol me, podlijeme trochou b l ho v na a d me na dal ch 5 min do trouby zakryt .

Pak pek op t vyt hneme, ochutn me jestli jsou kalamari m kc a podle pot eby nech me je t v troub dod lat p r dal ch minut, l pe odkryt a na funkci CRISP. Proto e totani i calam ri st kaj p i pe en , je pak t eba ihned um t troubu, aby nesmrd la po ryb ch.

T stoviny (Tortiglioni) s kalam ry

400g t stovin, 1 kg kalam r nebo totan , 4-5 strou k esneku, p l sklenky b l ho v na, olej, petr el, peperon ino, s l, 1/2 kg loupan ch raj at

Kalam ry nebo totany vykuch me, omyjeme a nakr j me na zk p sky, jak t lo tak i chapadla. Oko a sta vyhod me.

V ir m kastrolu na oliv. oleji a esneku osmahneme asi 5 min. osolen nakr jen kalam ry za st l ho m ch n . P id me nasekan petr el, peperon ino, podlijeme v nem a zam ch me. P id me loupan raj ata, rozma k me je a dus me pod poklic , nech me zahustit vu, asi 20 min, a se olej zabarv a totani zm knou. Ob as zam ch me. Podlijeme znovu sklenkou b l ho v na a zam ch me a nech me dusit dal ch 10 min.

V osolen vod uva me t stoviny. Sced me a p id me ke kalam r m. Zam ch me a na tal i dle chuti posypeme strouhan m parmez nem.

SMA EN Kalamari

1 kg mal ch mlad ch kalam r , 1 citron, mouka, olej, s l

Kalam ry omyjeme a vy ist me prost edky - vyhod me kost, o i, hubu, s ek s modr m barvivem, pokud n m to neud lal ji prodava .

Osu me, nakr j me p n na p sky siln asi 8 mm a obal me v mouce.

Osma me na rozp len m oleji do zlatova, osol me a pod v me pokapan citronem.

Pln n kalam i - 1

4 v t kalam ry nebo totani, 200 g oloupan ch gamberett , 1 l ce strouhanky, esnek, citron, petr el, olej, s l, pep

Kalam ry vykuch me a omyjeme. V misce sm ch me erstv nebo i mra en gamberetti s nadrobno nasekan m esnekem, nadrobno nasekan m petr elem, pokapeme citronem, osol me a p padn trochu opep me. P id me strouhanku a zam ch me.

Kalam ry napln me p ipravenou sm s a uzav eme pejl . V kastrolu na oliv. oleji a tro ce vody a v na nech me pod pokli kou dusit kalam ry. A se voda vypa , zhasneme a pod v me s jejich vou.

PLN N S PIE nebo KALAMARI - 2

2 kalamari na osobu, 4 strou ky esneku, 1 cibule, nastrouhan ov s r, nebo parmaz n, chlebov st dka, vaj ko, peperon ino, major nka, petr el, bazalka, olej, 2 sklenky ml ka, 2 sklenky such ho b l ho v na, 1/2 kg loupan ch raj at, s l, pep

V ml ce nech me zm knout st dku b l ho chleba. Potom ji vyma k me a sm ch me s propas rovan m esnekem, nadrobno nakr jenou cibul , petr elem a bazalkou a sm ch me v e s nastrouhan m s rem, vaj kem, major nkou a s nadrobno nakr jen mi chapadly. Osol me a opep me. Kalamari napln me p ipravenou sm s a uzav eme pejl .

Napln n kalamari osma me na oliv. oleji, v ir m kastrolu, m rn osol me, podlijeme v nem, po k me a se v no vypa , a p id me loupan raj ata. P ikryjeme a nech me d lat na m rn m ohni asi 30 min.

S PIE s hr kem

1 kg men ch s pii, 4 raj ata, 1 cibule, 4 strou ky esneku, 1 kg lusk nebo 400g mra en ho hr ku , oliv. olej, s l, pep

S pie nech me vy istit prodava em, doma omyjeme a nakr j me na zk p sky.

Na oliv. oleji nech me zp nit esnek a nasekanou cibulku. Pak p id me nakr jen raj ata a trochu vody. Pova me asi 5 minut p id me hr ek, p id me s pie, osol me a opep me. P id me trochu vody. Nech me va it asi 20 minut.

Pak podlijeme sklenkou b l ho v na a nech me dusit a se v no vypa a s pie zm knou

Pod v me s b l m chlebem.

Mal chobotni ky - Polipetti del Tirreno

Asi 10 mal ch chobotnic, hodn petr ele, 2 strou ky esneku, 1/2 kg loupan ch raj at, oliv.olej, 1 citron, p l skleni ky v na, s l, pep

Chobotnice nech me prodava em dn vy istit a potlouct o mramorov st l.

V ir m kastrolu na hodn oliv. oleji nech me zp nit esnek, p id me chobotni ky, osol me, p id me loupan raj ata, rozma k me je, pova me asi 15 min, pak podlijeme sklenkou vody a pova me na m rn m ohni dal ch asi 30 min. za ob asn ho zam ch n .

Ke konci p id me nasekan petr el, p padn peperon no, podlijeme sklenkou b l ho v na a nech me dusit, a se v no vypa . Pod v me s b l m chlebem.

Velk chobotnice NA studeno - Polipo all insalata

V t chobotnici (nebo n kolik st edn ch chobotnic) potlu enou, d me do hrnce s vodou - ne zbyte n moc vody, ale aby byly cel pono en , osol me a nech me va it asi 40 min, a zm kne.

Vyt hneme na tal a nech me vychl dnout.

Pak nakr j me na kousky asi 1 2 cm, v e, t lo i chapadla, d me do v t misky, polijeme dobr m olivov m olejem, pokapeme vou z jednoho cel ho citronu, p id me nadrobno nakr jen esnek, p id me jemn nasekanou petr el, osol me a nech me chvilku ule et v lednici.

Serv rujeme jako p edkrm, nebo v l t jako hlavn j dlo. Dobr i druh den. D ti to miluj

Zuppa di vongole veraci

4 osoby: 1 kg edob l ch mu l - vongole, 3-4 raj ata nebo 1/2 kg loupan ch raj at,4 strou ky esneku, 2-3 slane ky, peperon ino, olej,nakr jen petr elka, ope en kousky chleba, s l

Vongole d me do velk ho kastrolu pln ho vody, prom ch me, vym n me vodu a nech me asi 1/2 hod. st t, aby se pro istily. Pak je sced me.

Na oleji opra me nakr jen esnek, p id me slane ky, peperon ino, osol me.

Pak p id me na kousky nakr jen raj ata nebo loupan raj ata - 1/2 plechovky a zam ch me, pova me asi 4 min. P id me hodn petr ele a zam ch me.

Omyt mu le hod me do kastrolu s raj atovou om kou a zakryjeme poklic . Nech me va it asi 4-5 min., dokud se mu le neotev ou. M eme p idat trochu b l ho v na.

Serv rujeme v hlubok ch tal ch, pod v me s ope en m b l m chlebem such bruschetta bez oleje, kter rozlamujeme a d v me postupn do vy z mu l .

Doprost ed stolu d me 2 hlubok pr zdn tal e na mu le. Moc dobr - d ti to miluj .

Spagetti con le vongole pagety s b l mi keblemi

Vongole d me do velk ho kastrolu pln ho vody, prom ch me, vym n me vodu a nech me asi 1/2 hod. st t, aby se pro istily. Pak je sced me.

Mezit m d me va it pagety.

Do velk ho kastrolu d me 4-5 strou k esneku, tro ku peperon na, zp n me, p id me 3 men na drobno nakr jen raj ata - nikdy ne loupan raj ata, m ch me a se zabarv olej, pak p id me scezen vongole a zakryjeme poklic . Nech me asi 3 min. dusit, zam ch me, p id me hodn nakr jen ho petr ele, osol me, zakryjeme znovu poklic na dal 2 min. a vypneme.

Uva en a scezen pagety p id me do kastrolu s mu lemi, dn zam ch me a ihned serv rujeme.

ern mu le cozze

Koup me ern mu le po tejme, e z 1 kg vyjdou asi 3 porce, tj. na 6 porc pot ebujeme 2 kg. Myt je velmi pracn a zdlouhav . V sledek je v ak skv l .

Umyjeme je ve d ezu, alespo ve t ech vod ch, pak vezmeme mal kart ek, a ka dou mu li mus me vydrhnout a pak vytrhnout chlupat prov zek z prost edku, kter m byla p irostl k trsu.

Potom mu le znovu vymyjeme v dal ist vod ve d ezu a nech me okapat.

Ve velik m irok m kastrolu na olivov m oleji osmahneme p r nakr jen ch strou k esneku, nasypeme v echny mu le, p id me p l l ce soli, nakr jen petr el, zakryjeme poklic .

Nech me asi 5 min. va it, otev eme, velkou l c zam ch me tak, aby se mu le ze spodu dostaly nahoru, znovu zakryjeme a nech me va it dal 4 min, a se v echny mu le otev ou.

D me do hlubok ch tal vrchovat mu l a 2 nab ra ky jejich vy, pro dosp l ji m eme na tal i p ipep it.

Ka d mu d me je t pr zdn hlubok tal , aby se tam mohly d vat pr zdn mu le.

Serv rujeme s b l m, nejl pe ope en m chlebem. Moc dobr - d ti to miluj .

Canocchie farcite - pln n ploch krevety

1kg krevet, 50g o ek, 2 strou ky esneku, 1 l ce capperi, 2 l ce strouhanky, peperon ino, such b l v no, petr el, olej, s l

Krevety o ist me, odkroj me ploutev a no i ky. Omyjeme a osu me, pak na zneme po cel d lce.

V mal misce sm ch me rozm ln n o ka, nasek me nadrobno esnek, capperi a petr el se strouhankou, peperon inem, osol me a p id me olivov olej. Dob e zam ch me.

Sm s napln me krevety. Pak je na tro e oleje a v n zape eme v troub , funkce Crisp.

ALICI na studenu - alla ammiraglia

Alici - mal rybky velk jako zk sardinky, ale o mnoho jemn j a dra .

600 g alici, 3-4 citrony, oliv.olej, s l, 2 strou ky esneku, peperon no, petr el.

Z erstv ch rybek vyt hneme p te a utrhneme hlavu. Umyjeme je a nech me dn okapat. Rybky otev eme, poklademe na t c k dol a jejich maso hodn pokapeme citronem. Citr novou vu rozet eme po rybk ch l i kou, aby byly v echny dn pot en . Odd l me pecky. Nech me ule et aspo 2 hodiny.

Ve skleni ce sm ch me olivov olej, s l, nadrobno nasekan petr el, propas rovan esnek a p padn dle chuti tro ku peperon na.

Rybky, kter mezit m zb lely, tj. maso se uva ilo v citronu, polijeme t mto olejem a nech me chvilku ule et v ledni ce. Serv rujeme jako p edkrm. Dobr i druh den. D ti to miluj .

SARDINKY nebo ALICI ZAPE EN V TROUB - in tortiera

1 kg erstv ch sardinek, 2 strou ky esneku, hodn jemn nasekan petr elky, nastrouhan parmaz n nebo pecorino (ov s r), strouhanka, oliv. olej, s l, p padn tro ku peperon na. Pokud to d l me pro d ti, koup me rad i alici ne sardinky,i kdy jsou dra , proto e z alici se vyt hnou s p te zaru en v echny kosti ky, v sardink ch n kter jemn kosti ky z st vaj a d ti to pak necht j .

Z erstv ch rybek vyt hneme p te a utrhneme hlavu. Nech me to ud lat od prodava e. Umyjeme je a nech me dn okapat.

Ve sklence sm ch me olivov olej, s l, nadrobno nasekan petr el, propas rovan esnek a p padn dle chuti tro ku peperon na.

Do teflonov ho kulat ho pek e, vymazan ho oliv. olejem, naskl d me vrstvu rybek hust vedle sebe, rozlo me na n paprskovit od st edu tak, aby k e rybek byla obr cen dol . Pot eme olejem ze sklenky, posypeme s rem a strouhankou. Pak navrstv me dal vrstvu, stejn posypeme a proolejujeme, a znovu dal .

D me do mikrovlnky p ct na Crisp na 10-13 min.

Nech me trochu vychl dnout, serv rujeme vla n s b l m chlebem a sal tem z rughety. Moc dobr , lehce straviteln rychl a levn letn ob d pro v c osob.

Zape en sardinky s houbami a paprikou

1 kg erstv ch sardinek, 300g ampion , esnek, petr el, 1 erven paprika, 3 vaj ka, nastrouhan parmaz n, 1 citron, oreg no, strouhanka, oliv. olej, s l, p padn tro ku peperon na.

Vykost n pl tky sardinek bez hlavy a bez p te e omyjeme a osu me. Nasek me nadrobno 2 strou ky esneku a hodn petr ele.

ampiony nakr j me na slab pl tky.

Papriku o ist me, nakr j me na 4 d ly a d me kr tce ogrilovat na p nev Crisp. Pot ji nakr j me na zk p sky.

V m se roz leh me vaj ka, p id me s l, nasekanou cibulku,propas rovan esnek, a nadrobno nakr jen petr el, 2 l ce nastrouhan ho parmaz nu, oreg no a zam ch me. P im ch me nakr jen houby a papriku. Zam ch me.

Dno kulat zap kac m sy vyma eme trochou oliv. oleje, rozlo me na n paprskovit od st edu pl tky sardinek tak, aby k e rybek byla obr cen dol . Osol me je, nalijeme na n trochu p ipraven sm si s vejci. Naklademe dal vrstvu sardinek a op t vejce s p sadami, a spot ebujeme v echny rybky. Horn vrstvu sardinek pokapeme citr novou vou, pos pejte trochou strouhan ho parmaz nu, trochou strouhanky a oreg nem. Pokapeme olejem. Zape eme v troub na funkci Crisp asi 12 minut. Pod v me tepl .

SARDINKY nebo ALICI sma en v t st ku

1kg erstv ch sardinek, 3 vejce, tro ku vody, 3 l ce hladk mouk, s l, oliv.olej na sma en .

Pokud to d l me pro d ti, koup me rad i alici ne sardinky,i kdy jsou dra , proto e z alici se vyt hnou s p te zaru en v echny kosti ky, v sardink ch n kter jemn kosti ky z st vaj a d ti to pak necht j .

Z erstv ch rybek vyt hneme p te a utrhneme hlavu. Nech me to ud lat od prodava e. Umyjeme je a nech me dn okapat.

Ve velk m se roz leh me vidli kou vaj ka, p im ch me mouku, s l a roz ed me dle pot eby trochou vody naskl d me tam polovinu sardinek, pono me, aby cel obalen .

Na velk p nvi v dostate n m mno stv rozp len ho olivov ho oleje osma me postupn z obou stran. Ihned pod v me hork .

Pokud by n m sardinky zbyly, pokapeme je trochou octa nebo citronu, d me do ledni ky a ve er serv rujeme studen jako p edkrm. Dobr rychl letn ob d.

Ryb karben tky - i jako sma en kuli ky

Asi 500 g vykost n ryby- cefalo, tu k, ombrina, ricciola nebo treska mra en nebo i mra en ryb fil nebo i v t pstruh, velkou hrst petr ele, 2 strou ky esneku, 2 vejce, 3 velk l ce strouhan ho parmaz nu nebo jin ho tvrd ho s ru,1 citron, 1 rohl k, trochu hladk mouky, s l, pep , oliv.olej

Mra enou rybu kr tce pova me v mal m mno stv vody, erstvou rybu nech me ud lat na pek i Crisp a mal m mno stv oliv. oleje

D me do misky rozdroben rohl k nebo 3 pl tky b l ho chleba a p ilijeme tro ku ml ka

Nakr j me nadrobno petr el a esnek, pak to trochu rozmixujeme ponorn m mixerem.

Ve velk m se rozmixujeme ponorn m mixerem rozdrobenou obranou rybu, bez kost a bez k e, sm ch me s vaj ky, petr elem, esnekem, nastrouhan m s rem, namo en m rohl kem, citr novou vou, zam ch me, osol me, p id me tro ku oliv. oleje, znovu rozmixujeme, podle pot eby p id me trochu strouhanky, abychom doc lili spr vn hustoty, zam ch me. M eme p idat i drobn roztrhan ch p r l stk erstv m ty a bazalky, zam ch me.

Vytvo me kuli ky, lehce je obal me v hladk mouce, a podle chuti je bu osma me na oliv. oleji, nebo d me velkou l c hmotu do tvaru karban tk na lehce vymazan pek Crisp a d me je do mikrovlnky na funkci Crisp asi 6 min, podle mno stv karban tk .

Moc dobr , lehk , vhodn jako p edkrm nebo i jako ve e e. D tem to moc chutn .

Pod v me s b l m chlebem a sal tem.

Zap kan Ryba s paprikami

1 v t ryba asi 1 kg, (ombrina, ricciola, palombo, nasello) i mra en nebo i mra en velk fil , 2 erven papriky, 2 lut papriky, 800g brambor, 4 cibule, 100g ern ch oliv, 3 raj ata, petr el, 4 strou ky esneku, olej, s l, p padn peperon no

Rybu omyjeme, vykuch me, odkroj me hlavu a ocas, a nakr j me p n na siln j pl tky.

Nakr j me nadrobno cibuli, o kr beme brambory a nakr j me na kosti ky.

Omyjeme papriky, vykuch me je a nakr j me na p sky a pak na kostky. Raj ata nakr j me na kousky. Nasek me na drobno olivy, petr el a esnek.

Do teflonov ho kulat ho pek e vymazan ho oliv. olejem naskl d me na dno osolen brambory, pak vrstvu cibule, vrstvu raj at, vrstvu paprik nakonec nahoru osolen pl tky ryby a d me nahoru je t p r kousk raj at.

Nachyst me si do sklenice oliv. olej se sol , nasekan m petr elem, nasekan mi ern mi olivami a p padn posekan mi pinoli - o ky. Rybu pokapeme oliv. olejem, a d me do p edeh t trouby na funkci Crisp asi na p l hodiny. Moc dobr a syt .

sma en ryb prsty

400g mra en ch ryb ch prst ryb fil obalovan ve strouhance, 2 pl tky m sla, Crisp 5- 6 min.

Zapneme zap kac funkci Crisp a 3 minuty nah v me zap kac p nev. Dno zap kac p nve rovnom rn pot eme m slem. Do p nve vlo me mra en ryb prsty. P ipravujeme 3 - 4 min. p i zapnut funkci Crisp. Potom ryb prsty obr t me a pokra ujeme dal 2 min.